HORTSOL PL

HORTSOL

Skład chemiczny w % masowych:
Magnez (MgO) – 2.0
Wapń (CaO) – 12.0
Bor(B) – 0.05
Miedź (Cu) – 0.04
Mangan (Mn) – 0.1
Molibden (Mo) – 0.001
Cynk (Zn) – 0.02
Żelazo (Fe) – 0.03
Azot (N) – zawiera


Nawóz do nawożenia dolistnego upraw ogrodniczych i upraw polowych
Zawiera wapń (Ca), magnez (Mg) oraz mikroelementy

  • likwiduje niedobór wapnia i magnezu
  • Zapobiega chorobom fizjologicznym np. gorzkiej plamistości jabłek i suchej zgniliźnie pomidorów.
  • zapobiega pękaniu owoców i wpływa korzystnie na lepsze przechowywanie

  • Roślina Termin Stosowania: Dawki nawozu:
    Jabłonie 3 – 8 oprysków w sezonie wegetacyjnym 4-5 l/ha
    Pomidory
    Papryka
    2 – 3 opryski w trakcie wiązania owoców 1-3 l/ha